Etterværn og tilbakefall

Er lenge siden jeg nå har skrevet noen nye innlegg.. Og grunnen til dette er jo at jeg har fullført behandling på Renåvangen. Og når man har fullført et slikt opplegg får man 5år med etterværn og oppfølgning. Jeg er nå på ett besøk på 3uker her oppe for og jobbe med mine holdninger til hasj. Jeg sliter veldig med og legge fra meg pipa og var nettopp dette som skjedde der ute også.. Men det som er bra oppi alt dette er jo systemet rundt meg.. jeg bor for tiden i ett etterværns bolig tiltak i Hamar med 6 andre. og her har jeg det bra.. jeg har og en veldig sammensatt kriseplan.. dette er utrolig viktig og ha da man da vet konkret hvilke tilltak systemet rundt deg har og forholde seg til ved tilbakefall. og i mitt tilfelle ble sprekken min stoppet etter kun få dager og jeg fikk kommet meg opp på Renåvangen for der å kunne jobbe med hva som gikk gale og hva jeg kan gjøre anderledes neste gang.

Bare det å kunne få en anledning til å bruke og støtte meg på beboere og samtidig dele mine erfaringer om hvor tøft det kan være og starte på nytt etter 12 mnd i rusbehandling. Men er veldig takknemlig for at jeg har en annledning til å faktisk gjøre dette. Jeg får også samtaler med de ansatte og råd og veiledning. Dette vil igjen være med og hjelpe meg til å takle hverdagen der ute på en mer konstruktiv måte.

Og litt av konklusjonen min på hva som gikk gale og førte til tilbakefall var mangel på aktivitet og sysselsetting. Mangel på ett rusfritt nettverk er også en viktig greie..  Jeg følte vel at jeg hadde veldig få personer der ute og støtte meg på og samtidig som ensomhet tok veldig overhånd.Og var nettopp i ensomheten jeg tar de dårlige valgene som fører til at jeg får en trang til og ruse meg.. 

Men så kommer jo også kosekvensen av den handlingen, som ikke fører til noe som hverken er bra for meg eller dem rundt meg.. Men det å å ha noen og dele med og noen å kunne si til at nå føler jeg meg ensom eller at man har det vanskelig er ikke alltid like lett.. slike tillits forhold tar tid og bygge og er ofte noe som krever sitt.

Og er nettopp her belønningen for å ha fullført ett år på Renåvangen vil vise seg.. Her har jeg fått masse tid til å bygge slike relasjoner.. både til ansatte og beboere Og dette er en vanvittig trygghet og ha. Det å kunne åpne seg uten at Man blir møtt med ett hav av fordommer er en herlig følelse. For er det noe jeg merker en dal av der ute så er det nettopp det med fordommer mot slike som meg.. Jeg er jo også veldig åpen om hvem jeg er og hva jeg har gjort. og dette byr jo og på egne utfordringer. Men å sitte på dating sider og lignende merker jeg at jeg sliter mye med..

Men samtidig har jeg også troa på at det og være ærlig på fortia si er viktig og at når jeg møter den rette som apsekterer meg for meg og ser meg for den jeg er og ikke den jeg har vært og utfra det jeg har gjort i min fortid som en rusmisbruker. Men dette er selvsagt noe som ikke går av seg selv.. Jeg  må jobbe aktivt for å fremstå som det menneske jeg ønsker og være.

Med dette ønsker jeg alle en fortsatt flott sommer/høst

Takk til alle dere som leser og deler videre mine innlegg


Dato: 28.08.2017  Kl: 14:40  Kategori: Blogg Kommentarer: 0
hits