Morgenstund i rusrehab

Da sitter jeg og ser nyheter på en kald morgen i rusbehandling. Og en beboer driv med frokost. Noe som går på rundgang her. Og andre kommer en etter en ut fra romma og inn i peisstua med en kaffe i handa. Og her starter dagen 0710 er det frokost og vi spiser alle sammen samlet.  En ganske så rolig start på dagen egentlig.

Kjenner meg klar for å sette i gang og få en flott dag. Er den ukentlige fellestur på butikken og dette er nesten ukas høydepunkt. Da skal det handles for uka på den lokale butikken.  Og handles blir det gjort.

Og for min del i dag så skal siste rest av en større handle tur på nett hentes i posten. Så blir 3 pakker som skal hentes i dag. Ellers skal jeg nok handle godis og diverse annet for uka.

Resten av dagen består av gruppeterapi og arbeid. Så her har jeg nok å henge fingra i og trives egentlig med dette..

Ønsker alle en flott dag og en riktig god morgen


Dato: 04.01.2017  Kl: 06:58  Kategori: Blogg Kommentarer: 1

Livet etter rusrehabilitering

Ja da har jeg kommet inn i den perioden der jeg må begynne å finne meg ett nytt sted og på en ny plass. Og er ikke like enkelt det til tider. Nå har jeg valgt for min del og flytte til Moelv eller Brumunddal da jeg har ett godt forhold til ringsaker kommune. For etterværn og oppfølging blir veldig viktigt første tia der ute. Jeg er nødt å ha leilighet og en sysselsetting. Og helst en måte å bygge nettverk på. Jeg er godt kjent med de tilbud som finnes i Ringsaker da jeg har bodd der tidligere.

Har og 5år med etterværn med meg fra Renåvangen og det gir en stor trygghet på veien videre. 

Men er tia etter man har vært i rusbehandling man virkelig skal begynne å bruke av verktøya man har med seg ut fra behandlingen. Og man blir virkelig satt på prøve for å bevise hva man har lært om seg selv.

Jeg har nå kommet godt over halvveis og akkurat påbegynt jakten etter en leilighet. Og det er jo en utfordring i seg selv.

Men nettverk er den største utfordringen for min del. Det å være 35år og begynne å finne seg nye venner er noe jeg virkelig syntes er vanskelig. Og ikke minst finne seg en kjæreste. Er mange fordommer der ute knyttet til at jeg har vært en rusmisbruker, og selvfølgelig kan jeg forstå det til tider. Har heldigvis aldri vært særlig redd for å si ting som de er men blir jo litt reservert i starten da noen blir borte ganske fort etter man har sagt noe om det..

og jeg ønsker jo ikke å bli definert av fortiden min heller.
Jeg har valgt å ta ett endelig oppgjør med min fortid,slik at jeg lettere kan se fremover og jobbe mot de mål jeg faktisk har satt meg.

Eneste jeg ønsker er jo å kunne bli sett på som folk flest og få de muligheter i livet som andre.

Mine drømmer om fremtiden er nok ikke så anderledes enn andres, selv om kanskje min historie er det.

Mine drømmer består av å finne meg ett trygt sted å bo, ei jeg kan dele det med og en jobb jeg kan trives i. Hobbyer har jeg heldigvis nok av.

Men ser mange utfordringer på min vei videre og har satt meg mange kortsiktige mål mot veien ut herfra og på veien videre. På den måten slipper jeg og bli så skuffet hvis ting ikke helt skal gå slik som jeg har sett for meg. Og slik er jo livet til tider. Man kan liksom ikke alltid forutsi hva som vil skje fremover men man kan legge en stødig plan for fremtiden og håpe man kan greie og følge den planen etter beste evne. Da dette er andre gang jeg er på Renåvangen så har jeg og tatt med noen erfaringer videre etter jeg fullføre det første oppholdet og virkelig fått tatt tak rundt hva som gikk gale og førte til at jeg måtte komme tilbake...

Og det jeg føler er viktig for meg er å tørre å ta ett aktivt ansvar ovenfor meg selv og hvor jeg vil. Og med det tørre å legge til rette for at jeg har størst mulig sjanse til å oppnå de mål jeg har satt meg.

Ønsker alle en flott dag.... :)

 

<3


Dato: 03.01.2017  Kl: 06:57  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

jul og nyttår i rusrehabilitering

Da er jula over og jeg har feiret den her på renåvangen. har ikke vært en dans på roser. Men alikavel har det gått over all forventning. Har faktisk kost meg utrolig masse. Men kjenner samtidig presset om å finne meg en leilighet og tanken på å flytte ut har ikke helt sunket inn hos meg.

Har vært både fine og kjipe stunder. og mye savn og ensomhet.

Det å takle å være ensom i ett større fellesskap er ikke alltid like greit. Men man må jo også ta de små gleder hverdagen gir og nyte dem fult ut.  jul og nyttår for meg har ikke alltid vært så bra da det har ofte blitt mye tull og mye ensomhet. er kun de åra etter 2009 spesiel jeg har fått ett bedre forhold til jula. og en rusfri og posetiv opplevelse av jula.

Men nå skal jeg tenke fremover og finne meg ett nytt sted og bo på en ny plass. og plassen jeg da har sett ut er en liten plass i Ringsaker enten det blir Brumunddal eller Moelv. men en av de plassene bli det no. og har endelig fått en liten ro i forhold til dette. da blir det vesentlig lettere og starte jakten på en billig og tenke på å etablere seg på nytt. ser nå fremover med stor glede og håp.

Gleder meg fordi jeg for første gang på lenge faktisk føler meg klar. klar for å leve ett 100% rusfritt liv. Og alt dette innebærer.

Har selvfølgelig mange drømmer for fremtiden. Og en av disse drømmene er jo selvsagt å finne meg noen å dele fremtiden med. Ei som ikke dømmer meg ut fra fortiden og den historien jeg har. For er det noe jeg virkelig har opplevd mye av så er det nettopp dette. og det gjør det skummelt og åpne hjerte sitt igjen. men den som intet våger intet vinner..

og jeg mener alle fortjener nye sjanser i livet og det gjør nok også jeg. Ellers har jeg det bra her for tia.. mye bra mennesker her og masse kompetanse samlet under ett tak.

og her må alle ta i ett tak for hverandre.

Ønsker alle ett riktig godt nytt år og takker for det som har godt og alle flotte kommentarer jeg har fått.

Ønsker alle der ute en fantastisk start på 2017

  

 

 


Dato: 02.01.2017  Kl: 17:46  Kategori: Blogg Kommentarer: 4
hits