Dagene mine i rusbehandling

 

 

  

Er det noe jeg ofte kjenner på her oppe så er det at dagen svinger oftere her enn der ute. Dagene kan starte helt supert og ende helt tragisk. Men det positive oppi dette er vel at man lærer å holde kontroll på sine følelser og ikke utagere på dem når det ikke passer seg.

Prøver jo så godt jeg kan men må innrømme at noen ganger så virker det litt håpløst og alt jeg vil er å gi opp og dra. Men så stopper jeg å tenker over hva jeg egentlig er tjent med å dra og hva jeg vil oppnå med å reise herfra. Sannsynligheten for at det ikke ville gått bra er nok større en det ville vært og bite det i seg og jobbe med det og finne ut av hva det egentlig dreier som. og i de fleste tilfellene så dreier jo det seg om noe helt annet en det som det ofte startet med.

Kjenner jo litt på det om dagen selv. At jeg egentlig har bare lyst og flytte og finne meg ett sted å bo og bare dra herfra. Men igjen hva vil jeg egentlig tjene på å dra nå. Jo ingenting. for har ikke leilighet, jobb eller noen form for sysselsetting eller en plan for hva som skjer etterpå. Så nå blir det nok viktigere for meg å nyttiggjøre meg av den behandlingen jeg kan få mens jeg er her og endre på så mye som mulig. Slik at jeg står enda bedre rusta for en hverdag der ute der jeg kan bidra til samfunnet på god måte.

Ellers er jo det og mye som kan bidra til en god /dårlig dag. Men det å komme ut fra rommet om morgenen og møte ett felleskap som er opptatt av hvordan du har det og om du har det bra er jo noe som kan gjøre mye med dagen her. Og det å bidra selv til egen trivsel er jo og noe som har mye å si. det å ta ett ansvar for sin egen behandling og villig delta aktivt i andre sin behandling er jo noe man driver med her. Så her på Renåvangen må man delta på alle måter. Man får tilbake det man selv velger gi. Sku ønske jeg til tider var litt flinkere til å gi mer enn jeg fikk men dette handler jo om mine egen skaper og mangler.

Det å ta i bruk de resursene man har og ikke være redd for å bruke dem aktivt. vi alle har våre resurser og det å bidra til ett større felleskap er jo noe vi alle sammen drar nytte av som ett felleskap. Og jo lengre tid man har hatt i behandling jo mer kan man bidra til de som ikke har vært her lenge og støtte opp under for å skape en felles trygghet i en ellers så tøff hverdag.

For det å kunne ha noen å støtte seg på gjennom ett behandlingsforløp er faktisk gull verdt. hadde aldri kommet dit jeg er i dag hvis jeg ikke hadde hatt ett slikt felleskap rundt meg som så meg og ga meg tilbakemeldinger på godt og vondt.

Og kunne bruke tryggheten i ett felleskap til å tørre å vise seg sårbar uten å føle seg ledd av men derimot bli tatt på allvor er jo en trygghet jeg føler har gitt meg mye ved å være på ett slikt sted som dette. Til tider kan det å være i endringsprosess være vondt og da er det godt å ha noen rundt seg som har selv gått igjennom den eller er der selv.for det å være blandr andre som har mange av de samme utfordringene i hverdagen både her og der ute er jo til en stor hjelp for å kunne jobbe med seg selv og sin vei mot rusfrihet.

 

<3<3<3


Dato: 29.09.2016  Kl: 14:12  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Ny uke i rusbehandling

Da var man klar for en ny uke og nye muligheter. Sitter nå å ser på nyheter og moter meg opp til ny start på uka. Hadde en fin helg med lavvo tur i fjellet. Og ikke mins en flott avsluttning på helga med en nesten 2timer samtale med ei nyfunnet venn. Så helga kunne jo ikke vært så mye bedre.
Men merker nå at jeg begynner å se mer å mer fremover mot ett russfritt liv.
Trives jo veldig med tanken på å endre meg mot noe bedre. Det å bli ett bedre menneske og kunne bidra med noe bra tilbake til samfunnet.
Er jo ikke alltid like lett å erkjenne sin egen utvikling eller fremgang men gjør no i det minste så godt jeg kan og føler at ingen kan forlange noe mer en det.

Madag. Er nok mange som hater den dagen. Men her lærer vi fort at det er en favoritt dag. Det er da vi har egentid på ettermiddag og kan finne på de akiviteter vi selv måtte ønske. Heller ikke serli mye arbeid i arbeidsgruppe heller. Arbeidsgrupper er jo en viktig del av tia vi bruker her. Er tre grupper. Kjøkken står for mat og inne gruppa for husvask og ute fornalt som er ute relatert. Er i disse gruppene vi jobber sammen daglig og ser hverandre. Dette er jo erfaringer vi tar med oss videre inn i grupper. Viktig å se andre og ikke minst bli sett. For er jo ofte andre som best ser hva man treng å endre på av gammel rusadferd eller gatementalitet som henger igjen.

Ønsker alle en flott start på uka og en flott dag.


Dato: 26.09.2016  Kl: 07:03  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Rus rehabiltering og turer

Da var vi kommet hjem fra en overnatting i fjellet i lavvo. vært en flott tur og delvis greit vær også. Er faktisk litt fint og sitte over 20 stk rundt ett stort bål på kvelden og bare være sosial. ett lite avbrekk fra en ellers så tunghverdag i behandling. Det gir jo også mye positivt tilbake til felleskapet i form av ett styrket samhold og tettere relasjoner.

Selv hadde jeg mye motstand for og dra denne gangen men da jeg først var i gang ble det en flott opplevelse.  Dette er jo noe mange institusjoner kanskje har til felles. det å dra på felles turer for å ha en hyggelig tid sammen. Og må jo bare få si at den gjengen jeg er her med er en særdeles flott gjeng og være på tur med. Eller har jeg fått vært litt i tenkeboksen og funderer en del på hvor jeg skal flytte etter endt behandling. Undrer meg litt på om det kanskje  være smart og flytte til en litt mindre plass og starte på nytt der. Har jo hatt en god erfaring med tidligere. i form av oppfølging og ettervern i overgangs fasen til ett rusfritt liv etter behandling.

Nå var jeg så heldig at jeg fikk 4 rusfrie år i etter kant av sist gang jeg var her og de 4åra jeg hadde da var de beste i mitt liv. og gleder meg til å bygge videre på det jeg hadde da..

For det å ha en jobb eller tiltak og noen rundt deg som kan støtte deg litt videre i den jobben du må gjøre etter endt behandling kan ofte være avgjørende for om man får tilbakefall eller ikke. det å ha ett nettverk rundt seg som er med på å bygge deg opp og ikke ned er noe som hjalp meg mye i hvert fall. Noen som er med å støtter deg på veien videre mot ett varig rusfritt liv. For må jo innrømme at det var jo noe alvorlig som gikk galt siden jeg er her igjen. Men tenker som så at jeg er no hvert fall her og tar tak i det og jobber meg videre dit jeg alltid har ønsket og ende opp. For det å straffe meg selv for ting jeg ikke får gjort noe med har vel ingen hensikt. Så da er det bare å reise seg og begynne å gå videre mot de målene man nå har satt seg. Må jo innrømme at skammen og skyldfølelsen tok godt tak i det jeg kom meg hit.. men etter noen mnd skjønte jeg jo at jeg nå gjør det som er best. Nemlig finne meg selv igjen og jobbe meg mot en rusfri hverdag der ute.

For det å lære seg å kjenne som rusfri kan jo ofte by på utfordringer når man har rust seg mye over lange tider. og er jo mange av oss som begynte i ekstrem ung alder. selv merker jeg at den mentale utvikling stagnerte veldig og følte mye på det at andre på min egen alder var så mye mer voksen enn meg. og må jo innrømme at jeg føler nok litt på den enda. For å finne min identitet som ett rusfritt og oppegående individ er ikke en enkel sak. det krever mye jobb og mange runder med seg selv. Men så lenge man har litt selvinnsikt og holder fokus på dit man vil er alt mulig.. :)

Håper alle har hatt en flott helg og ønsker alle en flott start på uka som kommer :)

 

 


Dato: 25.09.2016  Kl: 14:07  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

I rusbehandling lørdag morgen.

 

 

 

 

 

 

Da er det lørdag morgen og helga er i full sving. I dag er det tid for en liten tur med fellesskapet. Vi skal på en overnatting i fjellet der vi alle skal bo i lavo sammen. Kjenner for min del at dette kan bli utrolig utfordrende. Er ikke akkurat skogens store sønn. Men er sikkert godt å komme seg ut for å kjenne på det å gjøre noe man ikke er ellers vant til. Prese Comfort sonene sine litt i forhold til det å ta innover seg nye opplevelser i livet.

Har og nå hatt frokost tjeneste og Laget frokost til hele huset i en uke. Dette er jo en greie som rullerer på alle beboere. Kjenner jeg sitter med stor motstand for og dra på turen i dag men er vel sånne ting man må utfordre seg selv på. Vet av erfaring at nå man har kommet seg ut så er det som regel ikke så ille som man kanskje trodde. Vi har jo også en 7 dagers tur i fjellet hver sommer og i år var jeg med på denne turen. Og igjen hadde jeg alt for stor motstand til og bli med. Men i det vi var i gang så gikk det utrolig bra. En av de fineste frilufts turene jeg har vært med på hittil.

En av de tingene jeg syntes er så bra her er muligheten vi får til å lære så mange flotte mennesker og kjenne. Er mange der ute som ikke alltid greier og se menneskene bak rusen. Men vi er folk som har like store drømmer og ønsker i livet som alle andre.  Og det å få en mulighet til å ta tak i livet og få en mulighet til å opnå sine drømmer er noe som jeg ser  på som heldig.

Her får man en perfekt mulighet til å starte på nytt og bygge opp en ny tillverlese rundt seg som man kan være stolt av. Og jobben vi gjør her vil reflektere på hvordan vi vil leve livet etter behandling. Det å ha ett sted å starte sitt nye liv er jo genialt.

for min del så når jeg er ferdig her blir det nytt sted å bo. Jeg jobber aktivt med holdninger og adferd slik at jeg får tatt mer realistiske avgjørelser for meg  selv. For det å starte alt på nytt i ny by er ikke alltid like enkelt. Bare det å slippe taket på det man skjenner er ikke enkelt. Jeg merker jeg sliter med å ikke kunne kontakte gamle venner du har hengt med i mange år. men ofte er realiteten den at venner som er aktive i ett rusmiljø ofte kan bidra til at du selv kan  snuble.

Så for å ivareta sin nye start på ett rusfritt liv så kan det i mange tilfeller være lurt og skjerme seg.

Nå er det snart tid for å sette ut frokost til fellesskapet og begynne å forberede seg til en tur ut i naturen og overnatte til i morgen i en lavvo. Gleder meg ikke akkurat men det blir nok en fin tur allikevel. Nå ser ikke været så grått ut heller så det er håp for at det kan bli litt bedre enn det så ut til her om dagen.

Men kjenner jeg allikevel gleder meg til jeg er tilbake. Men en pause fra alt av struktur og grupper og komme seg ut av huset og gjøre noe annet enn det man pleier er jo noe som ofte bidrar til nytt mot og ny energi til å kunne fortsette med det man skal her. Her er de flinke på å gjennomføre slike tiltak for oss beboere.

Ønsker alle der ute en flott lørdag og ellers en riktig god helg.

 

 

<3<3<3


 


Dato: 24.09.2016  Kl: 07:36  Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Tunge tider i rusbehandlig!!!

 

 

Har nå postet ett lite bilde av meg selv ca 5mnd inn i rusbehandling.. minner om at jeg var 38kg da jeg ankom renåvangen.

Føler jeg møter på mange utfordringer om dagen og dette er ikke alltid like lett å takle. Men man prøver jo så godt man kan. Men ofte allikevel kan man føle at man blir utfordret på ting man ofte ikke ønsker. Merker at det er mye motstand i meg på enkelte ting men prøver jo å ta innover meg det mine med beboere sier til meg.

Merker jeg har ett usedvanlig forklarings behov om dagen og vet ikke helt hva dette kommer av.

Men det vil jeg nok finne ut etter hvert.

Kjenner jeg har fremdeles mye og jobbe med. ting som å ha en balanse gang på forskjellige aktiviteter.

Og ser dette godt selv også. Men ofte er det godt og kunne forsvinne inni en boble der man er uberørt av andres innspill og kritikk. Men det å ta til seg det andre sier til og om en er ikke alltid like lett. Men er jo det jeg er her for..

Personlig endring er jo ikke akkurat gjort over natta. Men så lenge jeg holder ett aktivt fokus på dette så tenker jeg at jeg jobber i riktig retning.

Føler og at jeg har kommet ett godt stykke på vei og hever hodet i stolthet av dette. for den jobben jeg gjør her og det jeg velger legge i den jobben vil reflektere videre på den jeg vil være etter endt opphold. Men det viktigste er at jeg jobber så hardt jeg kan og gjør det som kreves av meg.

Men er ofte lett og miste fokus og da la andre ting enn behandling komme i veien. Men balanse er ett nøkkel ord for meg. Det å gjøre alt med måte og vise respekt for andre sine meninger og synspunkter.

Og være i ett terapeutisk samfunn er ikke bare. her blir man sett og speilet av hverandre hele døgnet. vi bor og opp til 3på samme rom og dette kan jo selvfølgelig være krevende til tider. Og konstant bli sett på negativ og positiv adferd kan være bein tøft til tider. Spesielt når det blir gjort av medbeboere ( Likesinnede ) Blir fort mye følelser og du bærer de konstant utapå deg. og dette gjør deg både sårbar og synlig. Men det å ta sin plass i ett stort felleskap der det finnes alle type personligheter.

Noen tar jo større plass enn andre og for min del prøver jeg jo å gjøre krav på min plass. Men utfordringen min er å finne ut hvor min plass egentlig er. Gjennom hele oppveksten har jeg følt meg ukomfortabel i det fleste settinger der jeg har vært i en større gruppe mennesker.

Det å skrive slik jeg gjør her gjør at jeg samtidig som å dele med andre så føler jeg at jeg får plassert og sortert alle de tanker jeg går med, slik at jeg kan føle at jeg gjør ting mer ryddig for min egen del. Ønsker jo å det til nå og mitt største ønske her i livet er jo og flytte herfra i en visshet i at jeg går til noe jeg faktisk selv ønsker og ikke gjør det alle andre ønsker for meg. Er som sagt oppvokst i institusjoner og av en merkelig grunn føler jeg tilhørighet i en slik setting . Noe jeg vet at ikke er bra for meg i det lengre løp.

Fikk prøvd meg i 4år på å leve ett såkalt normalt liv med jobb og samboer i en liten leilighet i ett fint strøk. Og denne opplevelsen har gitt meg noe mer konkret og jobbe mot nå merker jeg. sist jeg var her så var alt nytt det alternative livet som de fleste levde var ett liv jeg ikke kjente til. Og merker nå at dette nye livet og livsstilen er virkelig mitt største ønske og få til. Så det å søke trygghet i ett gammelt miljø er ikke bra for meg.

Men derimot lære å stole nok på meg selv til at jeg vil finne den tryggheten gjennom å leve ett oppegående rusfritt liv der ute. og er nettopp dette jeg søker og ikke minst trenger i livet mitt nå.

Så nå gjelder det å leve. Leve på en måte der min datter kan være stolt av meg andre ønsker å gjøre som meg. vise at jeg er samkjørt i ord og handling noe jeg kan være stolt over. Få en stolthet over meg selv som kan bidra til den tryggheten jeg søker i meg selv og andre rundt meg. være ett anker i mitt eget liv og ikke støtte meg for mye på systemene rundt meg.

Har jo noen såkalt rollemodeller rundt meg som jeg kan se opp til og lære av. Og vi alle har hatt eller har rollemodeller i livet man ser opp til. Dette er noe jeg tror er utrolig viktig for egen utvikling og læring.

Ønsker at alle som sliter der ute hadde hatt noen de føler en trygghet til. noen og snakke med, noen å gå til, ett sted de har tilhørighet til. for slik føler jeg om stedet jeg er på nå. Føler en stor tilhørighet jeg kan være stolt over.

Og det å ha noen rundt seg som møter deg med en forståelse av hva du er og hva du sliter med og ikke minst hva du trenger og jobbe med for å bli den personen du ønsker.

Bare det å ha noen du kan være glad i, noen du selv vet er glad i deg. om det så er familie, venner eller en/ei kjæreste så er vi alle avhengig av å ha noen rundt oss til en viss grad når ting blir vanskelig i livet.

Og det flotte med plassen her er at du har noen som bryr seg hele tiden. Og den tryggheten alene er gull verdt.

Takker alle dere som leser og deler det jeg skriver. Betyr mye for meg. Ønsker alle en herlig dag og en riktig god helg..

 

<3<3<3


 


Dato: 23.09.2016  Kl: 13:30  Kategori: Blogg Kommentarer: 11

Livshistorie i rusbehandling

Da starter dagen her og jeg er oppe nå kl 0600. Så en tidlig start. Sitt med kaffe og røyk i handa og nettbrett på fanget.  Har vært noen dager siden jeg skrev sist og det er ikke bra av meg. Men lover bedring. Er det noen der ute som sku lure på noe så er det bre å spørre. Er åpent på alt som har med meg og rusbehandling og alt rundt dette.

Er for tiden på i rusbehandling på Renåvangen og forndere som ikke har lest før så har jeg vært her nå i 5mnd. Var her og i 18mnd i 2009-2011og var da rusfri i 4år

Her trives jeg utrolig mye. Bare det å bli behandlet som ett menneske og respekt er ikke alltid vi som har levd i rus er vant til. Så er en trygg og god plass.

Har vært noen tunge dager her siste tia da jeg fikk ett fotoalbum tillsent fra ei weekend mor jeg var hos i helger og ferier i barmdommen. Dette var ei som jobbet på ett av de mange barnehjemmene jeg har bodd på som tok meg inn i sitt hjem da jeg ikke hadde noen på den tia. Er født og oppvokst i det offentlige under barneværnet. Og blitt mange fosterhjem. Opplevd mye rus og vold i barndommen. Spesielt i fosterhjem da. Men tilbake til bildene. Dette var ett album vedkommende hadde funnet i tinga sine og tok kontakt med meg her og spurte om å få kunne sende det til meg. Klart det var min første tanke.
Det kom i posten og sitter og blar i dette på trappen og da går det opp. For meg. Har alldri sett bilder av meg selv som barn før og dette var og med på å sette ibgang en prosess med minner fra barndommen. Alt fra ting jeg har fotrengt og gode opplevelser. Men ble de dårlige som stja fokus og havna da i en tenke boble og vært der sia. Opplevde som sagt mye vold i ett av fosterhjmme jeg var og klarte ikke gi slipp på de minnene. Og overskygger de få gode minner jeg faktisk har fra barndommen.

Og er nettopp dette som gjør meg så glad for og være her jeg er. En trygg plas som jeg kan nappe tak i hvem som helst omtrent og de er villig til å lytte. Og bare det å ha noen å dele sine traumatiske og tøffe ting med er ikke mange som har. Og her lærer en gjeng fremede å bli så trygge på hverandre og deler på lik linje. Og er er ikke mange som har en sånn mulighet. Det er og en av de tinga som jobbes med her.

Bearbeidelse av livshistorien sin. Og det å høre så mange andre med historier man kjenner seg igjen i gjør at ingen føler seg alene her og inser at man ikke er alene. At det finnes flere med lignende historie som sin egen.

Og det å ta tak sin livshistorie øker jo og muligheten for rusfrihet. Man får lagt bak seg de opplevelsene tidligere i livet som har kansje vært årsak til rus.

Vi alle har jo ett ønske om å bli sett og hørt og det blir man så absolutt mulighet til her.

Ønsker alle en fortsatt god morgen


Dato: 23.09.2016  Kl: 06:53  Kategori: Blogg Kommentarer: 2

Helgen i rusbehandling

 

 

Ja da er helgen over og mandagen er i full sving. Denne helgen har det vært besøkshelg.

Dette er en helg der pårørende får komme og besøke sine som er her. Og får og mulighet til å benytte seg av en familie terapeut. Ellers er det og en flott anledning for pårørende og få delta mer aktivt i sine pårørendes behandling og ta en mer aktiv rolle prosessen den enkelte gjennomgår. For det å være 1år på en plass som dette hadde nok gjort noe med de fleste. Vi får og som beboere en mulighet til å trene på sosialisering og konversering. Det å kunne gi av seg selv og bruke ett filter er ikke like lett når man her blir oppfordret til og dele alt ved seg selv på godt og vondt. Skulle selv ha ønsket og ha besøk her da. Men slik har det ikke blitt. Har ett utrolig lite nettverk rundt meg der ute, Og dem jeg har er som regel i aktiv rus eller litt av og på.

Men har selvfølgelig noen gode mennesker rundt meg ute men anledning for å besøke meg kan ofte bli vanskelig da de holder til i Bergen. Men jeg stor koser meg faktisk masse på vegne av dem som har besøk og får mulighet til å lære dem rundt meg til kjenne bedre gjennom besøket de får.

Ellers sitter jeg rundt det såkalte rapport bordet og har jobbet med økonomi i dag. dette er og noe det er ett bra fokus på her oppe. For det å ta tak i gjelden sin kan ofte vise seg og være utfordrende. For min del har jeg aldri før turd og så mye se på min økonomiske situasjon i forhold til hva jeg har i gjeld. Men den begynner å bli mindre da jeg nå har betalt på den i 11år snart og ikke dratt på meg noe mer de siste åra.

Har mye bra de gjør her oppe og det med økonomi er bare en av mange ting. du har og ting som stil og image også. Sosialisering er og en viktig greie. og vi har også hobby og sysselsetting som også er noen av tinga. og disse tingene jobbes med utenom gruppe terapi..

Ønsker alle der ute en flott start på uka og håper alle hadde en flott helg.. :)


Dato: 19.09.2016  Kl: 13:28  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Livet i rusbehandling

Jeg er som sagt på en rusinstitusjon i Rendalen og dette er ett såkalt TS DVS Terapeutisk samfunn. Og i all hovedsak så er jo dette en plass der vi skal bo sammen som i ett hierarkisk mini samfunn der vi skal se og bli sett av hverandre. samt speile hverandre på positiv og negativ adferd og holdninger.. man ser ofte seg selv i andre og det er litt greia her og. så alle som er her har ett ansvar for å delta aktivt i sin egen og andres behandling. Men for folk som ikke kjenner til dette kan det virke veldig rart men det er noe som funker for noen og andre hadde kanskje ikke takla og være her i denne formen for rusterapi. Og da finnes det jo heldigvis mange andre steder som driver på en helt annerledes måte.

Men for min egen del så funker det helt perfekt. for er det noe jeg har hatt lite av i oppveksten så er det rammer og struktur. Og det er det noe som er i fokus her. stram struktur i hverdagen og trygge rammer er med på og skape en trygghet mange ofte ikke er helt vant Til. Og dette er noe jeg er avhengig av for og greie å forholde meg til ett rusfritt liv. det og ha en hverdag med mye innhold som jobb/skole eller en praksis og ikke minst fritids sysler. for det jeg finner ofte som en utfordring er og bygge opp ett rusfritt nettverk der ute når man starter opp på en ny plass. Sist jeg dro herfra så var det røde kors som hjalp mye i forhold til det og bli kjent med nye mennesker og jobbing samt skole. Men hobbyer er og en fin vei og gå fant jeg ut. driver jo med RC og Frisbee golf bare for og nevne noe. men det er og ting som har hjulpet meg mye der ute. Og nå har jo jeg og begynt ogblogge igjen som også gir meg en flott måte for og få utløp for tanker og følelser.

Følelser som:

Glede:
Sinne:
Sorg:
Savn:
Skyld:
Skam:
Angst:
Isolasjon:
Trygghet:
Trivsel:
Grubbel:

Dette er følelser som er i fokus her og noe vi må reflektere over hele tia og prøve å lære oss og sette ord på de forskjellige følelsene vi sitter inne med.. Syntes selv det er en genial måte og reflektere over seg selv og sine tanker.

Har og noe som heter F.A.K også: Dette står for. Foranledning Adferd og Konsekvens. Dett brukes til mye i mange sammenhenger men for min del har jeg brukt det mye til og lære å kjenne igjen mine handlingsmønstre og fallgruver. Og samtidig klare og stoppe ett adferdsmønster før det eventuelt ender med en handling som ikke er bra for deg.

Men nok om dette for i dag. Ellers har jeg det utrolig bra her om dagen og trives veldig mye med meg selv og det jeg gjør her. Vært en bra dag her så langt og nyter alle de gode stundene jeg kan få.. Og blir heldigvis noen av dem her ja.

Ønsker alle en fortsatt flott dag.. Og en stor takk til dere som har delt linkene mine videre på FB og andre plasser.. :D

Dato: 14.09.2016  Kl: 13:25  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Rusbehandling...Hvorfor ikke..

Da satt jeg her i tv stua tidlig på morgenen. akkurat ferdig med å sette på 4 kanner kaffe så de andre som kommer etter meg får seg en kopp fersk kaffe på morgenen. er jo ikke alle som er en sånn morgen fugl som meg..

Har kommet enda noen nye her siste uka og ser de får det bedre og bedre. Nå er det litt over 4mnd siden jeg kom her 38kg og helt nedslitt på alle måter. på 4 mnd har jeg nå gått opp 15kg og trives veldig med dette. Og grunnen til at jeg atter en gang valgte og komme tilbake hit, da jeg også var her i 18 mnd i 2009. er jo selvfølgelig fordi jeg fikk utrettet utrolig mye arbeid med meg selv. Og det medførte til de 4 nesten 5 beste åra i mitt liv med rusfrihet. jeg fikk virkelig prøvd drømmelivet. Med kjæreste jobb og utdannelse. Og ikke minst Syden ferier og andre herlige reiser. fikk også feira helligdager som jul og nyttår noe jeg tidligere aldri før har opplevde.
Hadde og regelmessig samvær med min datter og livet kunne ikke vært bedre.

Men det som skjedde var sykdom og en tøff behandling.. og ikke minst så gikk ikke mitt daværende forhold så ba, det endte med brudd og alle de følelsene det medførte gjorde da at jeg ikke taklet alle de følelsene dette medførte og tydde da til den flukten jeg kjenner best.. nemlig rusen. Og i stede for å takle disse følelsene jeg fikk ville jeg bare at sorgen skulle forsvinne. Og dessverre visste jeg selvfølgelig om den beste måten og få dette til på.. nemlig ruse bort alt av sorg og tunge følelser.


Og dette er noe av drivet som ligger i meg. Nå har jeg lært enda noe mer og vet nå at neste gang dette eventuelt skulle skje så finnes det andre måter å takle tunge følelser med. har lært at jeg kan støtte meg på dem rundt meg. jeg kan tillate meg og ha det kjipt uten og måtte fikse det. for det blir bedre. og takler jeg og bli rusfri så burde jeg egentlig takle det meste.. for fytte grisen det er en tøff reise.

Men nå er jeg på en plass der folk bryr seg, ser meg og vil meg bare godt. Jeg kan prøve og feile uten at noen skal ta meg på noe. jeg kan dele min historie og vite at det finnes andre som meg. Og som følge av dette slipper man og føle seg alene med sine utfordringer og problemer i livet.

for jeg brukte rusen som en flukt. En flukt fra hverdagen og en flukt fra livet. Og ikke minst en flukt fra meg selv og mine tanker og følelser.

Her oppe får jeg tatt ett oppgjør med alt dette og endret på mine gamle handlingsmønstre. . for jeg har ikke vært så stolt av meg selv, har ikke kjent på mye mestring i livet. og heller ikke utrettet mye heller. men som rusfri fikk jeg utrette mange av mine drømmer og håp. Ting jeg jeg ikke en gang ville turd å drømme om som rusmisbruker. men de årene jeg fikk som rusfri lærte meg at jeg kan virkelig få oppnådd mange drømmer.. en av de var blant annet og bli barne og ungdomsarbeider.. og den fullførte jeg i 2013. Jeg fikk oppleve meg selv i ett lys der andre faktisk trives rundt meg.

Og bruker nå de årene jeg hadde rusfri sist til og bygge på nå. for anser ikke de som tapt selv om jeg er havnet her igjen. men derimot kan jeg bruke de som en motivasjon til å kunne greie meg rusfri resten av livet fra nå av.

I dag vil dagen bestå av fase grupper og det er en mindre gruppe der vi deler livshistorie og reflekter og deler sammen der. dette gjør vi for å kunne ta ett oppgjør med fortia for å kunne se fremover og slippe og leve fortiden. Men i stede se fremover og leve ett liv man ønsker og leve. Og det man ofte oppdager i slike grupper er at man kjenner seg ofte igjen i andres historie og innser at vi har ofte mer til felles enn vi trodde. og man kan dele erfaringer man har gjort seg gjennom tia om hva som funker og ikke funket. hva man kanskje burde jobbe mer med, Og kanskje hva man kan legge bak seg. ved å lette sin egen byrde kan man og lettere få jobbet med seg selv og ta imot råd og veiledning mot veien til rusfrihet..

Ønsker alle der ute en herlig dag

Dato: 14.09.2016  Kl: 06:30  Kategori: Blogg Kommentarer: 2

tilbake etter rehab perm

Da var jeg tilbake etter en langhelg på perm med samvær og kos. dette var en særdeles flott dag. fikk tilbragt lørdag sammen med min nydelige datter. dette er en dag jeg sent vil glemme.

Da de kom kjørende bort mot meg og hun spretter ut av bilen og det første jeg hører er hei far.. ble så stolt og glad for de to orda der.. var helt ubeskrivelig.. ellers var vi og lekte på forskjellige steder. hun hadde og med seg en sparkesykkel så hun kunne leke med.. avslutta med å gå en tur langs vannet og kosa oss skikkelig masse.. var en herlig dag..

ellers var det herlig og gjennomføre en tur på en så bra måte og møte opp her med ett hevet hode og en rak rygg. for er jo ingen selvfølge det heller.

Så nå gleder jeg meg masse til neste tur ut og håper den blir like bra som denne har vært..

Og her er jo hverdagen i gang med sitt og dagen i dag har hittil bestått av storgruppe der vi speiler hverandre på adverd og handlingsmønster,, har slike grupper 2 ganger i uken..

ellers i dag er jo det også fellesaktivitet og egen aktivitet for dem som har innvilget dette.. da kan man tra å trene eller ri eller andre ting som nærområdet har å tilby.

Ønsker alle en ellers god dag og alt godt.. :)

Dato: 13.09.2016  Kl: 11:13  Kategori: Blogg Kommentarer: 2

Permisjoner fra rehab

Da er det snart tid for samværs permisjon. Og da reiser jeg i morgen tidlig. Kjenner at jeg gleder meg masse da det begynner og bli lenge sia jeg har hatt samvær med min kjære datter. Skal da bo hos mor til min datter i denne helgen og er på lørdag selve samværet finner sted.

Dette er jo noe jeg liker veldig bra med plassen her. er mye fokus på det og opprettholde familiære relasjoner.. vi har også noe som heter familie gruppe og der er det fokus på ting som hvordan det er og være rusmisbruker og ha barn og alle utfordringer det er rundt dette. Hjelper mye og dele sin historie med andre og man kjenner seg som regel igjen i andres. dette er jo med på å gjøre som at man ikke føler seg så alene og kan da jobbe felles mot de mål en har.

mitt mål var å få gjenopptatt samvær og dette har jeg nå fått til.. og i morgen drar jeg.. gleder meg masse til en rusfri permisjon og da samtidig få kjenne på den mestring dette medbringer.

ellers har ting gått i ett her siste tia så derfor jeg ikke har fått skrevet særlig mye siste dagene.. men sånn er det og være i behandling.. og er egentlig litt glad for dette også. får da har man fokus på det som er viktig og det man trenger faktisk og jobbe med.

Da er det snart tid for morgen møte og må med dette ta farvel.. Ønsker alle en flott dag og alt godt.. :)

Dato: 08.09.2016  Kl: 07:56  Kategori: Blogg Kommentarer: 2

Dagstur ut fra rehab

Da var det tid for en prøvetur ut av huset her og kjenner at jeg gleder meg veldig.. Skal en tur til Elverum og Løten. Og kjenner allerede nå at de utfordringer jeg eventuelt skal møte på ikke vil gjøre spesielt mye med meg. Har og ett samvær neste helg og gleder meg også masse til dette. så nå er det bare å kjøre på og håpe på det beste og at alt går som smurt.

Her er jo ting bygd opp på fase system og er selv nå i en såkalt b-fase denne fasen går med på å jobbe og bearbeide fortid og lignende. så har vi og c- fasen som går på ivaretagelse og jobbe med utflytting. da skal man være fadder for yngre beboere og samtidig jobbe med fallgruver og lære å kjenne igjen sitt eget adferdsmønster så man lettere får jobbet sine muligheter for tilbakefall slik at man minsker faren for at noe slikt kan skje ved å kjenne igjen handlings mønster og da lære å ta andre avgjørelser tidlig nok slik at man ikke setter seg i en situasjon der man trenger å kjenne på unødvendige utfordringer.

Ønsker alle en flott dag.. for det skal jeg ha.

Dato: 05.09.2016  Kl: 07:40  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Endelig helg her i rehab

Da var helgen endelig kommet og jeg gleder meg til en helg med noe roligere program. Er en såkalt kulturhelg. Da er det muligheter for kino og andre kulturelle aktiviteter, vi har og friluftshelg, besøkshelg og TS helg. så skjer noe her hele tiden. Fordelene med dette er jo at rommet for å kjede seg er så mye mindre. Og er jo også mye sosialisering og fellesaktiviter. Trives jo veldig med å være her om dagen og det er jo og noe som medfører til at det blir mye lettere og være på en slik plass over tid. her er det jo 1år og med mulighet for å søke utvidet tid her.

Ellers er det jo mye og finne på når det ikke er noe man må delta på. for min del driver jeg med RC bil kjøring sammen med noen andre medbeboere her, og dette skaper jo ett ekstra samhold mellom oss som driver med dette. var også en gjeng her som syklet birken også da.. så er fult mulig å delta i sosiale aktivitet og dette er jo også noe som åpner for ett større samhold og trivsel.

Ønsker alle der ute en fortsatt flott morgen og en riktig flott helg

Dato: 03.09.2016  Kl: 08:50  Kategori: Blogg Kommentarer: 2

Middagstid på rehab i rendal

Ja da er det snart tia for enda ett måltid her på huset. Og her oppe er det beboere som står for sin egen matlaging i form av arbeidsgruppe. her lages det da mat til hele felleskapet. fisk to ganger i uka og ellers en god og variert kost. har og en finere middag hver søndag der vi tar på oss litt penere klær. Og da er det beboere som også skriver meny og bestiller varer. Dette igjen gir en god økonomisk kunnskap og i tillegg en kunnskap om hva som er sunt og ikke. Det handler jo og om å lære seg og styre en gruppe personer som kanskje aldri før har stått på ett storkjøkken og her skal man kanskje være med og lage mat til 30 personer hverdag og flere ganger om dagen. Men tro meg. Her lærte jeg mye om mat. alt fra og bake brød til kaker. og det å ta å gi beskjeder. for det er ikke alltid like lett ellers. For min del er det noe jeg aldri før har vært flink på. Og da få lov å trene på dette på ett slikt sted som dette var gull verdt.

Ellers er jo det ute og inne grupper her der du driver med vedlikehold av ute arealer og inne. alt fra rom vask til vask av fellesrom. Og det å holde huset vi bor i her sammen som i ett felleskap rent er en fin greie da vi gjør dette for å få det hyggelig rundt oss selv. og samtidig blir vi sysselsatt hele dagen.

Dette er jo en rehabiliterings plass så dreier seg selvfølgelig ikke bare om vask og vedlikehold og matlaging. dette er vel det som går lett her. vi har jo mange former for terapi grupper og andre grupper. har og flere fellesaktivitet i uken og mulighet til dyrke egen interesse om man skulle ønske dette.

Selv driver jeg med RC biler da dette er noe som gir meg litt fylde i hverdagen her oppe. Har jo og gjenopptatt en gammel hobby og det er jo å skrive her inne om alt jeg tenker og mine synspunkter på alt mulig greier. for husk en ting dette er jo kun enn manns synspunkter på det å være i en behandlings situasjon for rus. Og det høres knase ikke helt bra ut og si at jeg trives med å være her. men når jeg først har havnet i en situasjon der jeg har endt opp her. ser jeg ikke noe i veien med å gjøre det beste ut av det som er for å da kunne gjøre de grep om mitt rusproblem. og der er hobbyer en flott ventil. for det er ofte tøffe ting som blir sagt i grupper og andre sammenhenger.

For å få en form for utvikling eller progresjon i behandlingen må man til slutt tørre å gi av seg selv og ikke minst bli mottagelig for hjelp fra andre i felleskapet. samtidig tørre å se andre og gi tilbakemeldinger.

 

Noen sa til meg en gang.. ingen feedback ingen endring.

og mener det ligger mye der som egentlig ikke trengs å forklare.

 

Ønsker alle en fortsatt flott dag..

 

 


Dato: 01.09.2016  Kl: 15:13  Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Atter en morning i rehab

 

Da starter atter en dag her på Renåvangen og finner alltid nye grunner til å bli værende. for det å være i ett felleskap der du konstant er synlig og blir sett på holdninger, adferd og mønster er ikke alltid liker artig men det er noe som er med på å hjelpe å få til en endring hos meg som jeg ikke greier å se selv. Og bli speilet på en slik måte kan til tider være en stor belastning men er absolutt noe som må til for å få til en endring.

Sitter for tiden i en såkalt rolle på hust og da er det min oppgave å vise meg fra min beste side og være en rolle modell for de yngre beboerne som kanskje ikke har vært her så lenge. er da man skal se andre i en større grad og være med på å skape ett tryggere hus der endring trygt kan finne sted.

Å endre seg er en tøff og utfordrende utvikling for alle og en hver. men som tidligere rusmisbruker som startet i alt for ung alder må jeg gå fra natt til dag på 1år og dette kan jo by på større utfordringer både under og etter behandling. men det å tilrettelegge for seg selv etter endt behandling kan være en avgjørende faktor på om du ender tilbake eller ikke. dette er jo noe jeg fikk kjenne på da jeg nå er tilbake på plassen jeg satt i 2009. Men skammer meg ikke over dette. er heller litt stolt over at jeg var voksen nok til å ta de grep som skulle til for å komme meg tilbake i behandling.

Kan ofte være ett surt eple og bite i, men er absolutt verdt det på alle måter.

 

 


Dato: 01.09.2016  Kl: 08:50  Kategori: Blogg Kommentarer: 0
hits