En sann glede i rusrehabilitering

Det å greie å være åpen med seg selv er noe som ikke er like lett. enten man er rusmisbruker eller den vanlige mannen/kvinnen i gata. Men uansett så er denne kontakten med seg selv utrolig viktig for å kunne få til den utvikling man selv ønsker og se hos seg selv eller andre. 

Selv syntes jeg at jeg har greid å få til en stor personlig utvikling i forhold til hvordan jeg ser meg selv og mine holdninger til rusen. Dette medfører jo at jeg får en trygghet her i behandling som gjør det vesentlig lettere og ta ansvar for meg selv og de ansvar jeg har. 

Har og funnet en stor glede over og gjøre små ting for meg selv og andre. Det å sette pris på de små tinga igjennom hverdagen og kjenne på en mestring i forhold til det man gjør for seg selv og andre er og ting som er med på å gjøre min hverdag her oppe til noe jeg alldri vil komme til å glemme. Det å følge en medbeboer på en kronglette vei gjennom ett opphold her, er jo og noe som knytter sterke bånd og bygger gode relasjoner. Føler at jeg har nå bygget en grunnmur  som hjelper meg å stå rakrygget og stolt over det jeg har gjenomført her. 

Og stolt er jeg. Stolt over det jeg har oppnåd gjennom denne tia jeg har vært her hittil. Og håper flere kan få en slik opplevelse av det å være i behandling. for har man greid å komme seg inn så bør man tviholde på plassen sin og virkelig nyttegjøre seg av den mulighet man har fått til å få seg ett bedre liv. 


Dato: 23.11.2016  Kl: 15:05  Kategori: Tattoo Kommentarer: 0

6 mnd rusfrihet i rehabilitering

 

Da var jeg gått inn i min sjette mnd i rehab og på toppen av alt har jeg nå greid meg 100% rusfri. Dette er jo tross alt med på å legge mitt grunnlag for en vei videre.

Trives jo fremdeles veldig her enda og har og fått stiget i gradene her i dette hierakiet som dette består av. Det å få større ansvars områder under veis er jo ofte en utfordring man trenger for å kunne få utfordre seg selv på godt og vondt. håper nå at jeg vil mestre dette poå lik linje som jeg har mestret min rusfrihet så langt. 

Det jeg kansje føler nå at har endret seg for meg siste tia er vel de at jeg ser mer tydelig hva som har endret seg og hva som skal til for å greie meg videre. Er jo uten tvil der ute de store utfordringene starter og er her jeg legger opp en strategi for å greie meg . Og min strategi så langt er å fullføre dette rusfritt for å så få meg en bolig sentralt på en ny plass i en ny kommune.  må og ha noe å gå til og noe meningsfult å gjøre. Har tidligere vært en del av  røde kors hjelpekors og tror dette er noe jeg kommer til å gå tilbake til.

Har og ett ønske om å kunne gå tilbake og jobbe som barne og ungdomsarbeider igjen men dette blir nok noe frem i tid. Inntil da tenker jeg at jeg vil ta en jobb innen service yrket. Viktigste er jo å ha noe jeg trives med og noe jeg kan føle meg trygg på at jeg mestrer. 

For viktigheten av å ha noe konstruktivt å gjøre og en følelse av at jeg kan bidra til noe større er noe som er svært viktig for meg. det å få være en del av noe som kan være med på å gjøre noe som kan gjøre hverdagen litt bedre for noen andre eller bare være der for noen som trenger det. 

For ønsket om hjelpe/bidra har alltid vært der. Men mot og vilje har det nok vært litt mangel på. Føler nå at jeg har funnet det motet jeg trenger for å tørre å utfordre meg selv litt mer enn det jeg tidligere har gjort. 

Føler jeg nå er mye mer i kontakt med meg selv og mine følelser og greier nå å ta bedre avgjørelser for meg selv og ta del i noe som er med på å gi en mestring og en retning jeg kan være stolt av. 

For er ikke lenge siden jeg gikk gatelangs uten håp og uten en mening med livet. Jeg eksistierte i en uønsket verden ful av fordommer og negativitet. Hadde null selvrespekt og ett knust selvbilde. Var ikke glad nok i meg selv til å tørre å drømme. 

 

Bilde tatt i rehab 2011
 


Dato: 23.11.2016  Kl: 06:49  Kategori: Tattoo Kommentarer: 8

Halveis i rusbehandling

Da var jeg endelig nådd halveis i min rusbehandlng her på Renåvangen. Har greid meg rusfritt så langt og føler endelig at det finnes ett større håp tillogmed for meg. føler at livet smiler mye mer enn før og at utfordringer går lettere enn de pleier.

Har nå vært her i 6mnd og ser endelig lyset i enden av tunellen.

Har vært en tung tid med mye tårer og hard jobbing.

Det å måtte ta ett tak i fortiden din og jobbe aktivt med den er ikke bare bare fant jeg ut. men etter mye slit og tårer har jeg endelig kommet dit hen der at jeg føler at jeg endelig kan greie og oppnå noe for meg selv. Og andre rundt meg. er virkelig noe eget og være i ett teraputisk samfunn der man må delta aktivt i andre sin behandling. er mange sterke historier og opplevelser man må ta del i. men som og gir styrke til å greie å gjennomføre sin egen behandling. det å få kunne følge utviklingen til andre hjelper deg å se din egen utvikling mye klarere. Føler og jeg har nå utviklet en evne til å gjøre noe som er bra for meg selv og min behandling videre.

Dette siste halve året skal jeg nå ta tak i de ting jeg finner mest utfordrende. som det å flytte ut og finne seg en bolig og starte helt på nytt. Er jo veldig skummelt og tenke på at man må finne seg helt nye mennesker og omgås. og det å skape nye nettverk og en ny krets og være i er ikke alltid like enkelt og krever mye jobb og egeninnsats.

Men er nå villig til å gi alt og kjøre bånn gass, for min egen lykkes del.

Ellers er det super trivelig og være her blant så utrolig mange flotte mennesker og ansatte. kjenner jeg faktisk gleder meg til å tilbringe jul og nyttår her.

Er så utrolig trygt og godt og værer her for tia. det å føle seg en viktig del av noe er jo noe som gir meg mye. det å føle seg viktig og betydningsfull er ikke akkurat noe jeg har kjent mye oppigjennom livet.

Ønsker alle der ute en flott dag og gleder meg til å skrive aktivt her inne igjen. føler nå at den tyngste oppgaven i min rusbehandling er gjort og den mest utfordrende som gjennstår.. ja går en spenende tid i møte 

 

 


Dato: 14.11.2016  Kl: 13:18  Kategori: Blogg Kommentarer: 1
hits