Hobby til hjelp mot en rusfri hverdag

 

 

Vil bare dele litt om min hobby som er drone flygning.

dette er noe som har gitt meg mye hjelp til å finne på noe når dagene blir tunge.. :)

 

Link til min youtube kanal

 

Bruker alle finværsdager til og fly litt da. men savner og finne på ting sammen med andre også.. være sosial sammen med noen :)

ha en flott dag ;)


Dato: 13.09.2017  Kl: 11:01  Kategori: Tattoo Kommentarer: 2

å vise seg sårbar irusbehandling

Det å tørre å ta ett oppgjør med ensomheten og strekke ut en hånd og si, hei nå trenger jeg noen å prate med. er ikke alltid like enkelt.

har nå gått på siden av det som skjer her på bakgrunn av at jeg knakk kragebeinet på snowboard sist fredag. og kjenner nå at dette begynner virkelig å gå innpå meg på en slik måte som jeg aldri kunne forestilt meg. kjenner på depresjoner, isolasjon føler meg ikke lenger en del av ett flott felleskap. og kjenner jeg suger til meg negative tanker.

Føler at jeg mister det som ga meg de små gleder gjennom dagen. hadde alltid noe og se fem til når det kom til neste dag. enten det var en aktivitet eller bare å høre god morgen fra rette person.  har jo fremdeles ett rusfritt liv og en ny start i livet og se frem imot. men her og nå er det ikke like greit lenger. det gjør bare vondt. vondt fordi jeg ikke tør å ta kontakt med dem jeg bryr meg om for å si at jeg trenger dem. vondt fordi jeg føler at jeg står mer i veien enn å delta på reisen. vondt fordi jeg trekker meg tilbake og ikke ønsker å belaste ett flott fellesskap med mine sorger og min smerte.

har nok hatt en sorg som har bygd seg opp over tid nå. har bare ikke innsett hva det egentlig gjør med meg og ikke si noe om det. kanskje å knekke kragebeinet var det beste som skjedde meg akkurat nå. fordi det er først nå jeg innser hva all denne undertrykte sorgen egentlig gjør med meg.

har jo egentlig aldri sagt høyt hva savnet til min datter gjør med meg. eller hva det gjorde med meg og miste min far til en overdose. er flink til å snakke om hendelsene i livet men ikke hva de faktisk har gjort med meg.  og ikke minst hva ett halvt liv i barneverns systemet gjorde med meg, og all dritten jeg opplevde der.

 merker at nå når jeg har tilbragt mange timer for meg selv med en fysisk sterk smerte så kommer den andre smerten til overflaten og dette gjør at jeg føler meg rar og annerledes. føler meg liten og sårbar. kjenner at jeg bruker sorgen som ett teppe jeg jeg kjenner så alt for godt. og bruker smerten som en unnskyldning til å flykte fra ubehag. men har jo selvsagt ett ønske å ta ett endelig oppgjør med de tingene i livet mitt som gjør at jeg reagerer som jeg gjør nå. har heller aldri blottlagt meg selv så mye for noe som jeg faktisk gjør nå. men føler at jeg er nådd ett punkt i livet og i min behandling der jeg enten tar tak i det å gjør noe med det. og tenker det å si noe om det her er vel min måte å famle litt i blinde på og teste ut hva som skjer når jeg viser meg sårbarbar og naken..

tørre å ta mitt eget liv på alvor. og det innebærer også å ta mine dypeste hjemligheter på alvor og bringe alt frem i dags lys en gang for alle.

er ikke ett alternativ å gå tilbake til gata for å kun eksistere. jeg har ett ønske om å kunne leve. leve for min datter, leve for meg selv. oppleve kjærlighet uten ett hav av hjemligheter og undertrykte følelser. men derimot basert på åpenhet og ærlighet. tørre å være sårbar ovenfor meg selv og mine nærmeste. er på tide jeg tar meg selv og mine følelser på alvor. for det fortjener nok jeg og.

takker alle som har vært med og gitt meg styrken til å finne meg selv i  en jungel med ett kaos av usikkerhet og ukjente følelser. takk til alle som ser meg for den jeg er og ikke den jeg var. takk til alle som hjelper  meg mot den jeg ønsker å bli.

takk til alle som leser og gir meg en mulighet til å få ytret mine tanker å følelser usensurert.

takk <3 

 


Dato: 06.12.2016  Kl: 19:56  Kategori: Tattoo Kommentarer: 5

knekte kragebeinet i rusbehandling

ja da var jeg i gang med å gå inn i siste del av min behandling her på  renåvangen. Har vært en tid med mye følelser, frustrasjon, sorg og til tider sinne. Kjenner at jo mer tid som går jo dårligere tid får jeg på å ta tak i de ting som er viktig før jeg flytter ut. men har havna i en litt kinkig situasjon der jeg endte med å knekke kragebeinet i skibakken. Dette medfører en del problemer.

føler meg nå mer isolert og alene enn noen sinne. Kjenner nå at ensomheten tynger på som ett fjell i hjertet. trangen til å snakke blir større for hver dag. 6 uker med ro. føler nå at jeg begynner å drifte vekk fra ett felleskap jeg er blitt så glad i. Har til og med hatt en trang til å felle noen tårer i stillhet for meg selv. kjenner jeg trekker meg mer og mer unna. og varsellampene lyser over alt. dette er noe jeg må ta tak i og si noe om før det er gått for langt.

Rart hvor fort ting kan endre seg, ene dagen sitter du å smiler og koser deg med noen du trives så masse med og neste øyeblikk sitter du alene og tør ikke ta kontakt fordi man er redd for å være til bry.

Sorgen tar meg og atter en gang trekker jeg meg tilbake og stirrer  tomt ut i rommet. er 25stk utenfor døra di og du velger selv å sitte her. du sier ikke noe om hvordan du egentlig har det. tar på deg maska og prøver å gå ut i felleskapet med ett påklistra ansikt.

prøver å  gjemme bort alt det tunge. ønsker ikke plage andre med dine greier.

6uker til. bare 6 uker til så er du en del av gjengen igjen. for det å være i rusbehandling består av både opp og nedturer. og jeg har nå fått min nedtur. får bare ta det for det er og håpe ting bedrer seg etter hvert som blir bedre.

man vet ikke hva man har før det blir borte. og det jeg hadde her før alt dette skjedde var masse glede. en glede over å føle seg trengt, jeg følte jeg gjorde noe som andre dro nytte av. hadde en rolle jeg trivdes i. utrolig hvor store konsekvenser det får bare ved å dra på seg en skade. utrolig hvor ubrukelig jeg føler meg på grunn av en simpel men smertefull skade. Var overhode ikke verdt det.

men får bare svelge denne og håpe at veien tilbake til felleskapet bli kort og en følelse av deltagelse og det å være til nytte for andre og meg selv kommer tilbake.

for den gleden og den gode følelsen av å være en del av noe om betyr noe er viktig for meg. føle at jeg kan bidra på lik linje som andre og ikke føle meg som en byrde som bare suller rundt på sia av dem andre. men være en aktivt deltagende fyr om etter pris på den sjansen og tillit jeg fikk ved å være den jeg var stolt av og være.

ønsker alle en flott dag videre.. av og til er det godt å bare sette ord på sine tanker og følelser <3

 


Dato: 06.12.2016  Kl: 16:54  Kategori: Tattoo Kommentarer: 7

Å ta ett ansvar på Rusinstuttisjon

Da er det noen dager siden sist jeg la ut noe,

Må bare få si at det er veldig krevende og være i ett teraputisk samfunn. Og er ikke alltid jeg føler for å dele like mye på de dager jeg føler at jeg utfordrer meg selv psykisk. Personlig endring er jo ikke  noe som skjer over natta heller for den saks skyld. 

Men for tiden har jeg en rolle på huset som innebærer mye ansvar og dette gjør jo noe med meg.  både på godt og vondt. 

Det å ta ansvar for seg selv og spesielt andre gjør jo at man må skifte fokus og rette det mot sine med beboere og prøve og være der for dem som trenger det mest. Ansvar for meg innebærer å være reflektert nok til å innse når jeg trenger hjelp og støtte fra andre rundt meg og samtidig gi mine med beboere hjelp og støtte når de trenger det. Ansvar for meg betyr og å tørre å ta ansvar for min egen glede og selvstendighet og vite når Jeg må be om hjelp og støtte fra dem rundt meg og ansvarligjøre meg selv i forhold til egne handlinger og tanker og tørre å være ærlig på dette i forhold til meg selv og mine med beboere. 

Ellers tenker jeg at det å ta de praktiske ansvar for sin egen tilrettelegging under og etter behandling er jo og noe som er viktig. Tørre å si og stå for sine meninger. og ikke minst ha egne meninger i forhold til tia etter behandling. For det er jo når man drar herfra den store utfordringen kommer der man må stå til rette for de valg man har tatt i forhold til rus og oppfølging. og det å legge til rette for seg selv slik at man kan få en så myk overgang som mulig tilbake til samfunnet er jo viktig. 

Ønsket om varig rusfrihet er jo en drøm jeg har hatt så lenge jeg kan huske. etter alt som har sjedd gjennom oppvekst og i voksent liv er liksom dette den ultimate drømmen.. 

Ønsker alle en flott dag og alt godt. :)


Dato: 01.12.2016  Kl: 11:27  Kategori: Tattoo Kommentarer: 0

En sann glede i rusrehabilitering

Det å greie å være åpen med seg selv er noe som ikke er like lett. enten man er rusmisbruker eller den vanlige mannen/kvinnen i gata. Men uansett så er denne kontakten med seg selv utrolig viktig for å kunne få til den utvikling man selv ønsker og se hos seg selv eller andre. 

Selv syntes jeg at jeg har greid å få til en stor personlig utvikling i forhold til hvordan jeg ser meg selv og mine holdninger til rusen. Dette medfører jo at jeg får en trygghet her i behandling som gjør det vesentlig lettere og ta ansvar for meg selv og de ansvar jeg har. 

Har og funnet en stor glede over og gjøre små ting for meg selv og andre. Det å sette pris på de små tinga igjennom hverdagen og kjenne på en mestring i forhold til det man gjør for seg selv og andre er og ting som er med på å gjøre min hverdag her oppe til noe jeg alldri vil komme til å glemme. Det å følge en medbeboer på en kronglette vei gjennom ett opphold her, er jo og noe som knytter sterke bånd og bygger gode relasjoner. Føler at jeg har nå bygget en grunnmur  som hjelper meg å stå rakrygget og stolt over det jeg har gjenomført her. 

Og stolt er jeg. Stolt over det jeg har oppnåd gjennom denne tia jeg har vært her hittil. Og håper flere kan få en slik opplevelse av det å være i behandling. for har man greid å komme seg inn så bør man tviholde på plassen sin og virkelig nyttegjøre seg av den mulighet man har fått til å få seg ett bedre liv. 


Dato: 23.11.2016  Kl: 15:05  Kategori: Tattoo Kommentarer: 0

6 mnd rusfrihet i rehabilitering

 

Da var jeg gått inn i min sjette mnd i rehab og på toppen av alt har jeg nå greid meg 100% rusfri. Dette er jo tross alt med på å legge mitt grunnlag for en vei videre.

Trives jo fremdeles veldig her enda og har og fått stiget i gradene her i dette hierakiet som dette består av. Det å få større ansvars områder under veis er jo ofte en utfordring man trenger for å kunne få utfordre seg selv på godt og vondt. håper nå at jeg vil mestre dette poå lik linje som jeg har mestret min rusfrihet så langt. 

Det jeg kansje føler nå at har endret seg for meg siste tia er vel de at jeg ser mer tydelig hva som har endret seg og hva som skal til for å greie meg videre. Er jo uten tvil der ute de store utfordringene starter og er her jeg legger opp en strategi for å greie meg . Og min strategi så langt er å fullføre dette rusfritt for å så få meg en bolig sentralt på en ny plass i en ny kommune.  må og ha noe å gå til og noe meningsfult å gjøre. Har tidligere vært en del av  røde kors hjelpekors og tror dette er noe jeg kommer til å gå tilbake til.

Har og ett ønske om å kunne gå tilbake og jobbe som barne og ungdomsarbeider igjen men dette blir nok noe frem i tid. Inntil da tenker jeg at jeg vil ta en jobb innen service yrket. Viktigste er jo å ha noe jeg trives med og noe jeg kan føle meg trygg på at jeg mestrer. 

For viktigheten av å ha noe konstruktivt å gjøre og en følelse av at jeg kan bidra til noe større er noe som er svært viktig for meg. det å få være en del av noe som kan være med på å gjøre noe som kan gjøre hverdagen litt bedre for noen andre eller bare være der for noen som trenger det. 

For ønsket om hjelpe/bidra har alltid vært der. Men mot og vilje har det nok vært litt mangel på. Føler nå at jeg har funnet det motet jeg trenger for å tørre å utfordre meg selv litt mer enn det jeg tidligere har gjort. 

Føler jeg nå er mye mer i kontakt med meg selv og mine følelser og greier nå å ta bedre avgjørelser for meg selv og ta del i noe som er med på å gi en mestring og en retning jeg kan være stolt av. 

For er ikke lenge siden jeg gikk gatelangs uten håp og uten en mening med livet. Jeg eksistierte i en uønsket verden ful av fordommer og negativitet. Hadde null selvrespekt og ett knust selvbilde. Var ikke glad nok i meg selv til å tørre å drømme. 

 

Bilde tatt i rehab 2011
 


Dato: 23.11.2016  Kl: 06:49  Kategori: Tattoo Kommentarer: 8

håp og glede

 


Men på veien mot drømmer og håp kan man bruke de gode egenskapene sine til å holde seg selv stående. 

 

Men å falle er like lett som å reise seg igjen. Man må bare gjøre det. Om og om igjen. 

 

Når man endelig har reist seg og håpet kommer tilbake til livet. 

 

Håpet om en ny glede. Nye muligheter. Og andre gleder.

 

Men vil aldri glemme reisen min så langt. 

 

fått en utrolig støtte her og bloggen.

 

noe noen lurer på i forbindelse med blogg meg ell hva som helst. aldri nøl med å gi en lyd. 

 

elsker å lære nye mennesker å kjenne. 

 

klem og fantastisk kveld til alle <3

 

 

<3

 

sjekk ut teksten på denne


Dato: 26.03.2014  Kl: 19:30  Kategori: Tattoo Kommentarer: 4

ettt ærlig liv. HÅP


 

 

lever ett ærlig liv for å være god

 

god mot andre og god mot deg selv.

god nok for venner,god nok for sine drømmer.

god nok til å være deg selv.

du er god nok som du er.

ingen ska kunne si noe annet.

for det er løgnen

som fører deg bak lyset

som gjør at du mister sakte troen på deg selv og livet.

er du som bestemmer.

er du som må ta styring.


ikke la andre hrse eller ta dine avgjørelser for deg.

stå opp for deg selv og du vil se værden i ett nyttt lys.

du finner håpet,gleden,savnet etter noen å dele dine sarte tanker med.

noen som er din og din alene, 

alle i værden har plass i hjertet mittt.

men desverre er det bare noen få som slipper inn.

men slipper du inn har jeg deg i hjerte resten av livet.

 

klem

 


Dato: 26.03.2014  Kl: 07:57  Kategori: Tattoo Kommentarer: 2

minner

 

 

 

sangen som reddet meg fra å sprekke mange ganger.

dette er gutta fra hjjemstedet mitt.

men denne sangen gir meg noe spesielt da jeg kejnner meg igjen utrolig i den

 


Dato: 19.03.2014  Kl: 22:41  Kategori: Tattoo Kommentarer: 3

kampen om rusen og live etter

Finner meg atter en gang på nav for å finn ut av hvor søknadene mine tar veien for frem kommer de ikke. men nav er og vil alltid være nav.

ellers har jeg møte der i dag ang AAP. noe som sikkert mange i norgeas land sliter med om dagen da utrolig mange har mistA aap. Jeg skrev en egen søknad om hva AAP og tryggheten bak det å få det fast hver gang og like mye. hverfal frem til, jeg er tilbake i ordineær jobb.

blir en papir og dag og innomkomunen i forbindelse med komunal bolig som jeg har innvilget men venter på ledig  bolig da. har også fått gjeldsordnig invilget.

fikk og en overrraskelse fra namsmannen i dag da forholde tok slutt hadde skatten min endret seg så fikk en mindre etterbetiling i går pluss lønn 2 timer senere. så vurder å unne meg noe fint for en gangs skyld da det er lenge sia jeg har kun tenkt på hva jeg ønsker meg og hva jeg vil ha.

trangen til å hjelpe og stille opp for andre er stor men er viktig og tenke på seg selv også. innimellom må man være egoistisk og gjøre det som er best for deg og ikke alle rundt deg.

er nå 3mnd siden avbrudd i cellegiftbehandlingen og formen på 3 mnd er tilbake neste takket være tett oppfølging av leger og testogel/ testosteron tilskudd. var nede i 32kg da behandling ble avbrutt. og er nå tyilbake der jeg var i vekt en uke før jeg starta behandling. så kan trygt si at jeg er stor fornøyd med det.

 

når det kommer til mitt forhold som gikk i vasken etter 5år var tøff å takle samtidig når man var så syk som man var så gikk nesten 1 mnd før jeg skjønte at hun hadde faktisk flytta og gjort det slutt. var utrolig tungt lenge og brukte nok alt for lang tid på å syntes synd på meg selv. men er lov og bli lei seg og etter 5år så har man delt så mye at man vet alt om hverandre og det å gi slipp på håpet om å finne veien tilbake tok slutt fort og etter jeg innså det skjønte jeg at jeg nå må ta meg sammen, tørke tårene og starte med en dag av gangen.

så begynte med en og en dag av gangen og nå 3-4mnd senere har jeg det bedre enn noen sinne fysisk og psykisk da jeg fikk så utrolig mye ut av det forholdet og ewa lærte meg utrolig mye om det å leve som alle andre og ikke som ex misbruker. da jeg nå har vært nykter i 6 snart 7 år og 5 av de årene er dokumentert med prøver pga min datter som bor i fosterhjem.

Pia min lille engel har bodd i fosterhjem siden hun blei født. heldigvis for meg har hun endt opp i ett fantastisk hjem der jeg kommer kjempe godt overens med fosterfamiljen. og de er klar på at de vil ha meg som bilogisk far som en del av livet og oppveksten hennes. men går opp til 3-4mnd mellom hver gang og kan være utrolig tungt å reise fra ett samvær og vite at nå kan det gå 4 mnd til neste gang.

som jeg har skrevet i tidligere innlegg er jeg født og oppvokst i det offentlige og vært innom mer fosterhjem og barne/ungdomshjem en mange kan telle. så derfor jeg tok utdanelse som barne og ungdomsarbeider og fullførte med eksamen i forfjor sommer. Nå er det fagbrev som mangler så er alt perfekt.

drømmen er jo å få jobbe forebyggende med litt yngre ungdom i fare sonen eller ferske som misbrukere og få mulighet til å jobbew med noe som er relattert til dette.

men frem til fagbrev er på plass så tar jeg det jeg kan få av jobb innefor yrke da jeg trenger 3 år med erfaring fra 0-18år.allerede jobba 1 år i barnehage så ferdig med aldersgruppen 1-6år. er resten som mangler.

reiser på fredag på etterværns samling for tidligere rusmisbruker som er rusfri i en hel helg. samles 3 ganger i året og eneste kravet er rusfrihet. så er alltid artig å dra på slike for det er nå snart 8mnd sia jeg har sett noen av dem så ska bli godt og se å snakke med folk som er nesten helt lik deg selv. er mye du kan lære av å dele erfaringer og opplevelser med andre tidligere brukere. som å dele det som kan være vanskelig å snakke med familje/kjæreste kan du få snakka om der.

og det er folk som kommer med barna sine og familjer som er bygd etter de fullførte behnadling. så kan være 5-10 små barn løpende rundt 20-40 tidligere misbrukere. men dette er og ex narkomane som har greid seg over lengre tid eller netopp avslutta behandling.

jeg tilbragte 2 år tilsammen på stiftelsen reneåvangen og hadde det ikke vært for den plassen der så hadde ikke jeg levd i dag. så jeg kan takke de for at det var de som viste meg den rette veien for så mange år siden midt på sommeren. men ville alldri bytta de åra mot noe i livet mitt. takett være de har jeg en trygghet da det er 5år etterværn og med mulighet for å møte påm dagen hvis du skulle havne i en situasjon som er ubehagelig eller bare trenger å komme deg bort litt.

 

 

men får gjøre det jeg kom på nav for å gjøre jeg hehe

 

Ønsker alle en fortsatt fantastisk dag videre. og takk for all respons på gårsdagen innlegg...

 

klem


Dato: 04.03.2014  Kl: 10:58  Kategori: Tattoo Kommentarer: 0

KONKURANSE OG DU KAN VINNE......

 

Her er en serie av noen få av mine verk og favoritt minner og bilder under veis vil du finne bilder du kan klikke på og de bringer deg til min elskede sin blogg.

kos dere med bilde og delta på konkuransen som også er en del av dette innlegget

 

konkuranse


Hvilket er ditt favoritt bilde.. legg igjen link i kommetnat feltet og fortell hvilket bilde som er ditt favoritt bilde og jeg vil kommentere dine 3 siste innlegg i 3 dager fremover

 En rose slår aldri feil. en av favoritt bildene mine.

dette er de bilden jeg ofte har brukt i flere samenheng.. store favoritter hos meg
her ser du meg og min elskede på vårt første piknikk som endte under pleddet tidlig i mai.

men tenker tilbake og hadde da alldri trodd at vi hadde sitti her vi sitter sammen i dag forloved og elsker hun høyere rn det jeg noensinne har gjort..

dette er virkelig jenta som jeg har brukt livet mitt på å lete etter.. <3

 

pledded fremme og ett min store minner fra tiden rett før jeg og min forloved flyttet sammen og blei ett skikkelig par.

ett minne som alldri vil glemmes da dette var på mange måter en begynnelse på resten av vårt liv sammen.

 
bilde til venstre er meg i ålesunden ekte kjæreste skifter dekk på sin kjærste sin bil uten og nøle.. og gjør det med ett smil...


De beste bildene som jeg har tatt og der 100% uredigert eller fikset på rett kamerera og rett linse og lys på rett tidspunkt.


og bilder jeg er litt stolt av.. tatt i ålesund

sommerferie hos familjen med dama. fiske tur og min elskede drar opp første fisk som blei grillet og spist få timer etterpå.. en av de dagene man bare ikke glemmer... 

ferie tur til bø i telemark. her er dama ved bassenkanten i bø. vår første sommerferie sammen og bare gode minner jeg vil ha for livet.

En serie blomser bilder da natur bilder er noe jeg liker svert godt

Titt tei vakre jenta mi jeg elsker deg klikk på bilde og du blir tatt med til bloggen til min elskedeen serie bilder fra en vakker kveldstur jeg og dama tok som jeg alldri vil glemme.

da vi gikk så lenge at tid og sted gikk fra oss og før vi viste ordet av det hadde vi gått litt lengre enn planlagt og endte med å måtte ta bussen hjem....bilde til venstre er der vi bor og gata der vi holder til og stortrives sammende siste bildene er fra diverse samvær med min elskede datter Pia irene.

 

her er det en liten samling av mine personlige  favoritter av bilder som blei publisert i løpet av 2012.

 

konkuranse


Hvilket er ditt favoritt bilde.. legg igjen link i kommetnat feltet og fortell hvilket bilde som er ditt favoritt bilde og jeg vil kommentere dine 3 siste innlegg i 3 dager fremover

 

 

 

du vil og vinne ett aleksander smykke i eske til en veri av 299kr 

  

alle bilder som er brukt i dette innelegget tillhører meg og er tatt av meg eller med mitt kamera. er lov og låne bilder mot at du spør om lov først men skal da henvise til opphavsretten til bildene. 

men har du lyst og kopiere og bruke ett bilde el 2 så si i fra istede for å bare gjøre det. liten sjanse for at jeg vil oppdage at noen kopierer fra meg. men finner jeg bilder som er mine brukt uten tillatelse annmeldes dette uten forvarsel.

Avslutter med en morsom video av meg på miniski i over 50kmt

Dato: 29.01.2013  Kl: 16:18  Kategori: Tattoo Kommentarer: 13
hits